Wil jij als dagbladbezorger aan de slag?

De krant moet zes dagen per week worden bezorgd (zondag niet). Doordeweeks moet de krant uiterlijk om 07:00 uur bij de abonnees op de mat liggen en op zaterdag uiterlijk om 07:30 uur. De gemiddelde bezorgduur van een krantenwijk is 1,5 uur. Vroeg opstaan hoort dus bij het bezorgen van de krant! Mocht je niet van vroeg opstaan houden, dan is het bezorgen van een middagkrant ook een optie!
Voor het bezorgen ontvang je een goede verdienste. Deze wordt elke vier weken uitbetaald.

Wie kan bezorger worden?

Vanaf 15 jaar mag je kranten bezorgen. Voor sommige wijken geldt een minimum leeftijd van 18 jaar, vanwege de tijdsduur van de krantenwijk (onder de 18 jaar mag je niet voor 6:00 uur beginnen).

Verder moet je een geldig legitimatiebewijs hebben, een burgerservicenummer en gerechtigd zijn om in Nederland te kunnen werken.

Wat zijn de verdiensten?

Naast een goede verdienste ontvang je een Premie Goede Bezorging, als je niet te veel klachten hebt gemaakt. De verdienste per week is afhankelijk van de grootte van je wijk.

De vergoeding staat op de specificatie die je ontvangt vlak voor de uitbetaling.

Naast de bezorgvergoeding zijn er ook extra’s zoals een bonus voor de winterperiode, premies voor het aanbrengen van nieuwe bezorgers, rondgaan met nieuwjaarskaartjes, gratis de krant lezen, een gratis regenpak, fietstassen in bruikleen e.d.

Welke kranten ga ik bezorgen?

De Persgroep Distributie bezorgt dagelijks de volgende ochtendkranten: Brabants Dagblad, Algemeen Dagblad, de Volkskrant, Trouw, NRC Next, Nederlands Dagblad, De Telegraaf en het Financieele Dagblad.
Op donderdag wordt Kidsweek bezorgd en op vrijdag 7Days.

Soms zit er bij de krant een bijlage die moet worden ingestoken. Hiervoor ontvang je een extra vergoeding.

Hoe weet ik hoe ik moet bezorgen?

Uiteraard word je wegwijs gemaakt om je vertrouwd te maken met je nieuwe wijk: waar wonen de abonnees, waar zitten de (verborgen) brievenbussen en wat is de handigste route? Uiteraard wordt dit meelopen betaald.
Zodra je start met het bezorgen van de kranten ontvang je dagelijks op de uitdeellocatie een lijst waarop alle abonnees staan vermeld met daarbij welke krant(en) ze moeten ontvangen.
De regiodistributeur is je opdrachtgever en zal je begeleiden om de kranten goed te bezorgen.

 

Ochtend- en Weekbladen door ons bezorgd: